fbpx

Incepe Electric UP 2024

Programul de finanțare Electric UP are ca scop stimularea producției de energie electrică din surse regenerabile și a dezvoltării electromobilității în România, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice.

Finantare

  • Maxim 150.000 Euro
  • Fonduri nerambursabile

Beneficiari

  • I.M.M.- uri
  • domeniul HORECA

Ce oferim

  • Doar echipamente premium
  • Victron, Fronius, Swiss Solar

Experienta

  • Peste 15 ani experienta
  • 2500+ Sisteme montate

Program de finantare ELECTRIC UP Finanţare nerambursabilă de maxim 150.000 euro/beneficiar

Programul „Electric Up” este o inițiativă a Guvernului României, gestionată de Ministerul Energiei, care își propune să sprijine adoptarea energiei verzi și să stimuleze utilizarea energiei electrice regenerabile în rândul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri). Programul a fost lansat pentru a răspunde nevoii de eficiență energetică și de reducere a emisiilor de carbon, în contextul angajamentelor climatice ale țării.

Solicitanti eligibili

  • Intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) din orice domeniu de activitate
  • Nu sunt eligibile IMM-urilor din domeniul:
  • agricultură
  • industrie alimentară
  • producție de tutun
  • producție de vin
  • producție de băuturi spirtoase
  • Operatori economici din domeniul Horeca

Finanțare nerambursabilă – maxim 150.000 Euro

Cofinanțare din partea beneficiarului: 25%

Cheltuieli eligibile

  • Achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice
  • Putere instalată: minim 27 kWp și maxim 150 kWp
  • Staţii de reîncărcare - minim 1 bucata, pentru:
  • vehicule electrice
  • vehicule electrice hibrid plug-in
  • Achiziția pompelor de căldură
  • Proiectarea si obținerea avizelor necesare - maxim 5%
  • Montajul şi punerea în funcţiune a sistemului fotovoltaic - maxim 10%

Branşamentul + tariful de racordare la reţeaua de energie electrică

(cheltuieli neeligibile pentru finanţarea din Program)

Formular de Preinscriere pentru programul Electric Up 2024

Completează formularul atașat pentru a beneficia de o evaluare preliminară a eligibilității tale și urmărește cu atenție pașii următori pentru a fi la curent cu programul Electric Up 2.

Trimite formularul atașat pentru evaluarea eligibilității.

Vei primi informații despre termenele de înscriere și cerințele specifice.

Urmează instrucțiunile primite pentru a te asigura că ești pregătit să participi eficient la program.

Înscrie-te pentru a beneficia de oportunitățile oferite de acest program inovator și pentru a te asigura că nu ratezi nicio etapă importantă!

Avantajele de a lucra cu Carpat Energy

Echipamente premium
#1
Suntem importator direct pentru majoritatea produselor comercializate si lucram doar cu echipamente premium, precum: Swiss Solar si/sau Aiko (panouri fotovoltaice), Fronius (invertoare), Victron Energy (acumulatori / baterii).
Echipamente premium
Echipa de profesionisti
#2
Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul energiei regenerabile si o echipa de profesionisti calificati, Carpat Energy va ofera solutii personalizate, adaptate nevoilor afacerii dvs.
Echipa de profesionisti
Garantie extinsa
#3
Avem încredere în calitatea produselor pe care le livrăm și în munca noastră, de aceea oferim o garanție extinsă de până la 20 de ani pentru echipamentele instalate de noi. Această promisiune de durată evidențiază încrederea noastră în fiabilitatea și performanța echipamentelor furnizate.
Garantie extinsa
Standarde de calitate si siguranta
#4
Fiecare sistem de panouri fotovoltaice pe care îl furnizăm, montam si punem in functiune, este construit conform celor mai înalte standarde de calitate și siguranță. Această asigurare este susținută de calificările noastre, atestatul ANRE si certificatul ISO 9001, reflectând angajamentul nostru ferm față de performanță și fiabilitate.
Standarde de calitate si siguranta

Informatii utile despre programul Electric Up

Va prezentam in continuare cateva informatii utile despre programul de finantare nerambursabila Electric Up 2024:

Electric Up este un program de finanțare nerambursabila care urmareste reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, precum și a unui sistem electric alternativ de încălzire/răcire pentru creșterea gradului de utilizare a energiei produse din surse regenerabile în încălzire și răcire.

In cadrul programului Electric Up pot aplica intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) din orice domeniu (exceptie fac cele din domeniul agricol, industria alimentara, productia de tutun, de vin si bauturi spirtoase) si operatorii economici care activeaza in domeniul HORECA.

Sunt considerate cheltuieli eligibile următoarele:

a) cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 150 kWp, având ca principale părţi componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; echipamente conexiuni; structura de montaj a sistemului; modul de comunicaţie; contoare inteligente care măsoară cantitatea de energie produsă și consumată de sistemul de panouri fotovoltaice instalat şi care permit colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic; tablouri electrice curent continuu/curent alternativ;

b) cheltuielile cu achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte/prize de încărcare (2x11kW);

c) cheltuieli cu achiziția sistemului de stocare a energiei produse, având o capacitate de stocare de minimum 30% din valoarea energiei produse de sistemul de panouri fotovoltaice (kWh);

d) cheltuielile cu achiziţia unui sistem electric alternativ de încălzire/răcire, opțional, maxim 30% din valoarea totală a cheltuielilor cu achiziția și montarea acestuia;

e) cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare, reprezentând maximum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului, stabilită la semnarea contractului;

f) cheltuieli de consultanță și management de proiect, de maximum 5% din valoarea totală eligibilă a proiectului, stabilită la semnarea contractului;

g) cheltuieli cu lucrările de montaj și punere în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice, a sistemului de stocare a energiei produse, a staţiei/stațiilor de reîncărcare, a sistemului electric alternativ de încălzire/răcire, reprezentând maximum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului, stabilită la semnarea contractului;

ATENTIE !

Cheltuielile aferente racordării (branşamentul, inclusiv tariful de racordare) la reţeaua de energie electrică nu sunt eligibile pentru finanţarea din Program.

Prin Programul de finanțare se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor în procent de 75% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 150.000 euro/beneficiar, restul de 25% reprezentând cofinanțare din surse proprii ale beneficiarului.

Te rugam sa completezi formularul de mai sus cu informatiile solicitate, iar noi te vom tine la curent cu tot ce trebuie sa stii legat de acest program.

Carpat Energy utilizează cookie-uri și tehnologii similare pentru a-ți personaliza experiența, a analiza traficul și a-ți oferi reclame relevante. Unele cookie-uri sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să înțelegem cum interacționezi cu acesta.